Pentru sirop: 1 pahar de apa, 150 g de zahar, 2 linguri de rom, frisca, 1 lingura marmelada de caise
Se freaca galbenusurile cu zahar si vanilie pana se albesc si creasc ca o crema. Se adauga pesmetul fin cernut, faina si la urma albusurile facute spuma. Se unge forma de savarina cu unt, se presara cu faina, se toarna compozitia si se coace la foc potrivit. Se face sirop dint-un pahar de apa cu 150 g zahar la care se adauga, dupa ce siropul s-a racorit si rom dupa gust. Cand savarina este coapta, se scoate din forma, se stropeste cu siropul cu rom, repetand aceasta operatie de 2-3 ori, pana ce savarina este bine imbibata. Se mai da cateva minute la cuptor, dupa ce s-a racit, se intinde deasupra un strat subtire de marmelada de caise, iar golul din mijloc se umple cu frisca batuta. Savarina se poate coace in forme mici, dupa numarul persoanelor.
No comments:
Post a Comment