Penne cu sunca si rosii

400 g penne cu legume, 100 g sunca presata, 100 g branza de oaie, 50 g ceapa, 200 ml suc de rosii, 30 ml ulei de masline 1/2 legatura de patrunjel , 20 g sare, 2 g piper


         Pennele colorate se pun la fiert 8-10 minute, in apa clocotita cu sare, dupa care se scurg si se tin la cald. Se curata ceapa , se taie julien, apoi se caleste in ulei pana se inmoaie si capata o culoare translucida, dupa care se adauga sucul de rosii.
         Sunca presata se taie felii subtiri, se prajeste usor pe ambele parti cu putin ulei apoi se scoate si se tine separat. Peste sosul de ceapa si rosii se rastoarna pastele, se condimenteaza totul dupa gust apoi se pun intr-un castron si se servesc cu branza rasa si cu felii de sunca pe deasupra presarate cu patrunjel verde tocat.

No comments:

Post a Comment