sos: 300g sos de rosii, 30 ml ulei de masline, 10 g zahar, 2 g oregano, 2 g busuioc, 5 g sare
topping: 400 g sardine in ulei, 400 g mozzarella, 120 g masline feliate, 100 g arderi rosu 2 legaturi de ceapa verde, 1 lamaie
Drojdia se amesteca cu zaharul in 100 ml de apa calda. Cand a dospit, se adauga faina, sarea, uleiul si 300 ml apa calda, se framanta si se lasa la crescut. Ceapa verde se taie iar mozzarella se rade.
Rosiile se condimenteaza cu sare si piper, se adauga zaharul, oregano, busuiocul si uleiul de masline si se amesteca bine.
Se imparte aluatul in 4 parti, din fiecare bucata se formeaza o chifla si se intinde pe planseta pana ajunge la o grosime de 6-7 mm, apoi se pune intr-o tava.
Pe blatul de pizza se pune sosul de rosii, mozzarella, pestele , maslinele si ceapa verde, se stropeste cu ulei, se presara cu oregano, apoi tava se introduce in cuptorul incins la 280-300 C, pentru 7-8 minute. In final se orneaza cu felii de lamaie si fasii de arderi rosu.
No comments:
Post a Comment