Branzoaice

400 g faina, 150g untura, 1 pahar de lapte, 50 g drojdie, 3 lingurite de zahar, 1 lingurita rasa de sare
Pentru umplutura: 200g branza, 1 ou, 1 lingura de smantana, 1 lingurita de faina, sare, vanilie si zahar dupa gust.


      Se pune faina intr-un vas, se face loc in mijloc si se pune untura, bine sleita, nu lichida. Se framanta, dupa ce faina a cuprins toata untura, se adauga turnat incet, laptele in care s-a inmuiat drojdia, zaharul si sarea. Se framanta mai departe si cand aluatul nu se mai lipeste de vas, se da de o parte la rece, lasandu-l sa creasca cu incetul cam 3 ore. Se intinde foaia de aluat nu prea subtire, se taie patrate de 8-9 cm, se pune deasupra cate o lingurita de branza, se aduc colturile la mijloc in forma de plic, apasand usor cu degetul ca sa se lipeasca, se ung cu ou si se dau la cuptor la foc bun. 
Umplutura: branza de vaci data prin sita se freaca cu ou, faina, smantana, un praf de sare, vanilie si zahar dupa gust.

No comments:

Post a Comment