Se pune la foc, intr-o cratita potrivit de mare, laptele cu vanilia. Se bat intr-un castron albusurile, la care se adauga dupa ce s-a facut spuma, 100 g de zahar pudra, batandu-se din nou, pana se tine albusul tare. Cand laptele incepe sa fiarba , se trage cratita pe foc mai mic astfel incat laptele abia sa mai dea in clocot. Cu o lingura mare de masa, se ia din albusul spuma, se netezeste suprafata lasand-o sa fie putin bombata, apoi se impinge albusul din lingura cu ajutorul unei lingurite, in cratita cu lapte.
Se formeaza astfel 4-5 oua din albus, nu mai multe, ca sa aiba loc in cratita. Se tin mai putin de doua minute pe o parte, se intorc pe cealalta si se tin inca pe atat. Se scot cu lingura cu gauri si se aseaza pe o sita ca sa se scurga. Se continua asa mai departe pana ce am terminat tot albusul. Pentru ca albusul sa ramana frumos crescut, de doua lucruri sa se tina seama: sa nu fiarba laptele in clocote mari cand se pune albusul si acesta sa nu se tina prea mult la foc.
Separat se freaca galbenusurile cu 100g zahar si o lingura de faina. Se toarna incet laptele strecurat, se da totul pe foc moale, amestecand pana incepe sa se lege. Cand crema s-a racorit, se adauga o lingura de rom, se toarna in farfuria cu care va fi servita la masa, iar deasupra se aseaza ouale de albus.
Pofta buna!
No comments:
Post a Comment