1200 g grasime de la gat
900 g soric
900 g sange proaspat
3 g piper, 3 g boia
1g enibahar pisat, 60 g sare.
Preparare:
- Slanina de la gat o taiem in cubulete mici de 0,5 cm si o tinem 10-15 minute intr-o strecuratoare in apa fierbinte. 150 g ceapa se fierbe impreuna cu soric si se toaca intr-o masina care are suta cu gauri de 4 mm diametru.
- Se amesteca tocatura cu sangele si cu 3 g de piper, 3 g boia, 1 g enibahar pisat, 60 g sare.
- Amestecul se pune in mat gros neted.
- Dupa umplere, bucatile de caltabos legate se introduc intr-un vas cu apa calda de 40 C, se inteapa caltabosul cu un ac si se tine 1 ora in apa fierbinte la 80 C.
- Se raceste in apa rece si se zvanta
No comments:
Post a Comment