Negrese

Timp de preparare: 15 minute
Coacere: 30 minute

PENTRU O TAVA DE 24X40 CM
250 g unt
200 g zahar brun
5 oua
250g  faina integrala
200 g migdale macinate
5 linguri suc de mere
50 g cacao
1/2 lingurita scortisoara rasa
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt
50 g miez de nuca tocat marunt
migdale macinate



Preparare :
  • Se preincalzeste cuptorul la 200 C. Se bate untul cu zaharul, cu mixerul electric, se inglobeaza pe rand ouale, apoi se bate in continuare pana cand se dizolva zaharul aproape complet.
  • Se inglobeaza faina, migdalele macinate, sucul de mere, cacao, scortisoara, zaharul vanilat si praful de copt.
  • Se unge tava cu unt, se presara migdale macinate in aceasta si se intinde aluatul. Se toaca grosier miezul de nuca si se presara deasupra.
  • Se baga tava in cuptorul fierbinte si se coace aproximativ 30 de minute. Se inteapa cu o andrea sau ceva ascutit, iar daca nu se lipeste aluat inseamna ca este gata.
  • Se scoate  negresa din tava si se lasa la racit, apoi se taie in 20 de bucati.

No comments:

Post a Comment