Banuti cu scortisoara

Timp de preparare: 40 minute

PENTRU APROXIMATIV 50 BUCATI
1 baton de vanilie
175 g unt rece
200g zahar
1 lingura de smantana dulce
250 g faina alba
1 lingurita scortisoara
grasime sau hartie de copt


Preparare:
  • Se taie in doua batonul de vanilie si  i se scobeste miezul cu un cutit. Se topeste untul intr-o oala mica, la foc mic, fara sa se arda, apoi se toarna intr-un vas si se lasa la racit.
  • Se bate untul cu mixerul pana devine spumos, apoi se adauga treptat smantana si 150 g zahar. Se adauga jumatate din faina si vanilia, iar faina ramasa se framanta in aluat.
  • Se modeleaza din aluat cilindrii grosi de 2,5 cm, se ruleaza in hartie pergamentoasa si se lasa la frigider timp de cel putin 2 ore.
  • Se preincalzeste cuptorul la 180 C. Se unge o tava cu putin unt sau se tapeteaza cu hartie de copt. Se scoate din frigider unul dintre cilindrii si i se indeparteaza hartia pergamentoasa.
  • Se taie cilindrul in felii groase de 0,5 cm, cu un cutit bine ascutit, apoi se pun feliile in tava, unele langa altele. Se amesteca zaharul ramas cu scortisoara si se presara peste banuti. Se baga tava in cuptorul fierbinte si se coace aproximativ 10 minute, pana cand banutii devin galbeni-aurii. Se scoate tava din cuptor, iar banutii se lasa la racit pe un grilaj.

No comments:

Post a Comment