Marinare:2 ore
Coacere:15 minute
PENTRU 4 PORTII:
700 g piept de pui
1 catel de usturoi
1 radacina de ghimbir de 2 cm
75 g seminte de susan
1 lingura miere fluida
2 linguri sos de soia
3 linguri de ulei
piper macinat
1 legatura de ceapa verde
Preparare:
- Se taie carnea de pui in cuburi de 2 cm. Se curata usturoiul si ghimbir si se toaca grosier.
- Se amesteca bine usturoiul cu ghimbirul, semintele de susan, mierea, sosul de soia, 1 lingura de ulei si piperul. Se tavaleste carnea prin acest amestec, se acopera si se lasa la marinat timp de 2 ore la frigider.
- Se spala ceapa verde, se curata si toaca marunt, impreuna cu partea verde, frageda. Se prajeste carnea impreuna cu marinata in uleiul ramas, intr-o tigaie sau wok, la foc puternic, timp de aproximativ 2 minute, amestecand continuu. Se adauga 50 ml apa, apoi se fierbe acoperit, la foc mic, timp de 8-10 minute.
- Puiul cu susan se condimenteaza cu putina miere si sos de soia, se presara deasupra ceapa verde si se serveste imediat.
No comments:
Post a Comment