500 g faina
10 g drojdie(cat o nuca)
2 oua
1 lingura unt
1 lingura ulei
lapte
1 lingurita de zahar, sare.
Pentru umplutura:
150g branza
unt(cat o nuca)
1 ou,
1 lingurita de faina
2 linguri de lapte
1 lingurita de zahar
sare
Preparare:
- Se moaie intr-un castron drojdia cu putina apa abia calduta. Se pune un pumn de faina, putin cate putin amestecand pana se face ca o smantana groasa. Se presara cu faina si se aseaza la un loc cald ca sa creasca.
- Faina ramasa se pune intr-un vas mare, se face o gaura la mijloc si se pun ouale batute cu putina sare, o lingura de unt topit si una de ulei.
- Se adauga si plamadeala crescuta si se framanta bine de tot, pana ce aluatul se desprinde de pe maini si de pe vas.
- La framantat se pune atata lapte sau apa calduta pana ce aluatul este potrivit de moale.
- Pentru umplutura se framanta branza de vaci sau de oi cu untul, se adauga oul, laptele, faina, zaharul si sare cat trebuie.
- Se intind pe rand foi potrivit de groase, se taie patrate de aproximativ 10 cm.
- Se umplu cu branza, se intorc colturile spre mijloc, in forma de plic. Colturile plicului se mai aduc odata catre mijloc, in forma de plic.
- Colturile plicului se mai aduc o data catre mijloc si se lipesc bine ca sa nu iasa branza.
- Se ung pe deasupra cu ou batut si se coc in tava la foc potrivit, se servesc calde.
No comments:
Post a Comment