PENTRU 4 PORTII
1 varza murata (1kg)
300g costita afumata
3 linguri untura
1 lingurita boia de ardei
10 boabe piper
sare
Preparare:
- Se taie varza murata in felii. Daca vi se pare prea acra se spala intr-o apa sau doua si se scurge bine.
- Se taie costita afumata cu sorici cu tot in felii groase de un deget, daca slanina este prea sarata se va tine catva timp in apa.
- Se aseaza pe fundul cratitei unse cu grasime un rand de felii de varza, apoi unul de slanina, urmand asa pana se termina varza si slanina.
- Se adauga o ceasca de apa si untura, aceasta mancare nu este gustoasa decat grasa si bine scazuta.
- Se acopera, se da la cuptor si se lasa sa fiarba inabusit la cuptor cel puntin 2 ore.
- Cand este aproape gata, se adauga cateva boabe de piper si dupa gust putina boia de ardei sau bulion.
- In timpul fiertului, daca este nevoie, se mai adauga putina apa.
- Este mult mai gustoasa incalzita a doua zi, se rastoarna ca o budinca.
No comments:
Post a Comment