Mancare de cartofi cu carne

Timp de preparare: 60 minute


600 g carne
1,25 kg cartofi
3 linguri de ulei
2 cepe mijlocii
4 rosii sau o lingura de bulion
sare


Preparare:
  • Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste in cratita, cu 3 linguri de ulei, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, amestecandu-se din cand in cand ca sa nu se arda.
  • Cand ceapa incepe sa se rumeneasca , se pune sare si putina apa calda.
  • Se lasa sa fiarba pana se fragezeste, turnand din cand in cand cate putina apa calda.
  • Se curata cartofii si se taie lung, ca sa nu se sfarame , cartofii trebuie frecati cu putina sare, inainte de a fi pusi in cratita cu carnea.
  • Se mai adauga in mancare marar sau patrunjel tocat fin si putin bulion de rosii sau boia de ardei pentru culoare.
  • Cand cartofii sunt aproape gata, se pune cratita pentru jumatate de ora la cuptor.
  • Cartofii nu se amesteca cu lingura ca sa nu se sfarame, ci se clatina numai din cand in cand cratita ca sa ne asiguram ca nu s-au prins de fund.
  • Mancarea nu trebuie sa fie prea scazuta.

No comments:

Post a Comment