600 g carne
1,25 kg cartofi
3 linguri de ulei
2 cepe mijlocii
4 rosii sau o lingura de bulion
sare
Preparare:
- Se taie carnea in bucati potrivite si se prajeste in cratita, cu 3 linguri de ulei, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, amestecandu-se din cand in cand ca sa nu se arda.
- Cand ceapa incepe sa se rumeneasca , se pune sare si putina apa calda.
- Se lasa sa fiarba pana se fragezeste, turnand din cand in cand cate putina apa calda.
- Se curata cartofii si se taie lung, ca sa nu se sfarame , cartofii trebuie frecati cu putina sare, inainte de a fi pusi in cratita cu carnea.
- Se mai adauga in mancare marar sau patrunjel tocat fin si putin bulion de rosii sau boia de ardei pentru culoare.
- Cand cartofii sunt aproape gata, se pune cratita pentru jumatate de ora la cuptor.
- Cartofii nu se amesteca cu lingura ca sa nu se sfarame, ci se clatina numai din cand in cand cratita ca sa ne asiguram ca nu s-au prins de fund.
- Mancarea nu trebuie sa fie prea scazuta.
No comments:
Post a Comment