Tiramisu

Timp de preparare: 45 minute

INGREDIENTE:

8-9 galbenusuri 

zahar
1/2 ceasca lichior/ vin ars(Lacrima lui Ovidiu)/ esenta de rom
500 g mascarpone
250 ml frisca
1 pachet piscoturi
300 ml cafea tare indulcita
cacao 
Preparare:
  • Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 5 minute,pana se ingroasa, in acelasi timp se adauga lichiorul/vin ars.
  • Crema obtinuta se lasa la rece, dupa care se adauga mascarpone si frisca, amestecand cu o lingura de lemn.
  • In cafeaua(indulcita) rece se poate adauga o lingurita  cu esenta de rom.
  • Piscoturile se inmoaie in cafea(timp de 2-3 secunde), se aseaza in tava cu partea cu zahar in jos.
  • Dupa ce s-a "tapetat" fundul vasului cu piscoturi imbibate in cafea, se adauga jumatate din crema.
  • Se pune apoi cel de-al doilea strat in directia opusa primului.
  • Adaugam restul de crema, intindem bine peste toata suprafata dupa care presaram cacao.

No comments:

Post a Comment