INGREDIENTE:
8-9 galbenusuri
zahar
1/2 ceasca lichior/ vin ars(Lacrima lui Ovidiu)/ esenta de rom
500 g mascarpone
250 ml frisca
1 pachet piscoturi
300 ml cafea tare indulcita
cacao
- Se freaca galbenusurile cu zaharul pana se albesc,se pun pe foc la bain marie aproximativ 5 minute,pana se ingroasa, in acelasi timp se adauga lichiorul/vin ars.
- Crema obtinuta se lasa la rece, dupa care se adauga mascarpone si frisca, amestecand cu o lingura de lemn.
- In cafeaua(indulcita) rece se poate adauga o lingurita cu esenta de rom.
- Piscoturile se inmoaie in cafea(timp de 2-3 secunde), se aseaza in tava cu partea cu zahar in jos.
- Dupa ce s-a "tapetat" fundul vasului cu piscoturi imbibate in cafea, se adauga jumatate din crema.
- Se pune apoi cel de-al doilea strat in directia opusa primului.
- Adaugam restul de crema, intindem bine peste toata suprafata dupa care presaram cacao.
No comments:
Post a Comment