PENTRU 4 PORTII:
250 g ceapa
750 g cartofi
5 linguri ulei, sare, piper macinat
1 conserva de rosii(400 g)
250 ml supa de legume(din 1/2 cub de supa)
4 castraveciori
500 g costita afumata
1 legatura arpagic pentru decor
Preparare:
- Se curata ceapa, se taie in doua pe lungime, apoi transversal, in felii. Se curata cartofii, se spala si se taie in rondele nu prea subtiri.
- Se prajesc cartofii intr-o tigaie mare, in ulei, timp de aproximativ 5 minute. Se adauga ceapa si se condimenteaza cu sare si piper.
- Se strecoara rosiile, iar zeama se pastreaza. Se strivesc rosiile si se adauga in tigaie. Se adauga zeama de rosii impreuna cu supa de legume si se fierbe acoperit, la foc mediu, timp de aproximativ 15 minute.
- Intre timp se feliaza castraveciorii. Se indeparteaza oasele de costita, iar carnea se taie in bucatele. Cu 5 minute inainte de terminarea fierberii se adauga ambele ingrediente peste cartofi.
- Se spala arpagicul, se zvanta si se taie in rondele subtiri. Inainte de servire se presara peste mancare.
No comments:
Post a Comment