Pizza Margherita

Timp de preparare:35 minute
Timp de coacere:25 minute

PENTRU 2 PIZZA ROTUNDE:
PENTRU ALUAT:
300g faina
25 g drojdie(1/2 cub)
1 praf zahar, 130 ml apa calduta
1 lingurita sare, 2 linguri ulei


PENTRU TOPPING:
1 ceapa mare
2 linguri ulei de masline
4 catei de usturoi
2 conserve de rosii (total 800 g)
4 linguri pasta de tomate
sare, piper macinat
2 lingurite cimbrisor si busuioc
2 gogoloaie mozzarella (a cate 125 g)

Preparare:
  • Se cerne faina intr-un vas, in centru se face o adancitura si se sfarama drojdia in aceasta, apoi se amesteca impreuna cu 3 linguri apa, zahar si putina faina. Se acopera si se lasa aproximativ 15 minute in repaus intr-un loc cald.
  • Se curata ceapa, se toaca si se caleste in ulei pana se moai. Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga. Se adauga pasta de tomate si rosiile si se condimenteaza cu sare piper si condimente uscate. Se fierbe neacoperit, la foc mic, timp de aproximativ 15 minute.
  • Se adauga peste aluat restul de apa si ulei si se framanta bine. Se acopera si se lasa in repaus inca 20 minute. Se preincalzeste cuptorul la 220 C. Se ung cele doua forme de pizza, se aseaza aluatul cu sosul de rosii si se presara cu mozzarella taiata marunt. Se coace 25 de minute la nivelul inferior al cuptorului.
  • Se taie ambele pizza in patru. 
Pizza poate fi imbogatita dupa gust, se pot folosii de exemplu felii de salam sau se poate presara cascaval ras.

No comments:

Post a Comment