Prajitura aurie

Preparare: 60 minute

Pentru ~ 24 bucati:
500g boabe de porumb dulce conservat
250 g faina de porumb
250 g faina de grau
160g zahar
150 g unt
4 oua
400 ml lapte
40 g drojdie uscata
1 lamaie
sare, zahar praf

Preparare:
  • Se freaca untul inmuiat cu zaharul, pana obtineti o compozitie cremoasa.Adaugati pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare.
  • Intr-un alt vas amestecati faina de grau si de porumb, drojdia si putina sare.Turnati acest amestec peste cel cu oua, adaugand din cand in cand si cate putin lapte, amestecati ingredientele pana compozitia este omogena.
  • Se pun boabele de porumb si coaja rasa de lamaie. Turnati amestecul omogenizat intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina, coaceti prajitura la foc potrivit.
  • Scoateti tava din cuptor si taiati prajitura dupa ce s-a racit putin
  • Se poate servi calda, presarata cu zahar praf insotita de un sos de fructe de sezon.

No comments:

Post a Comment