PENTRU 4 PORTII:
1 Kg cartofi de fiert, sare
1 ceapa mare
1 lingura de ulei de masline
3 catei de usturoi
2 lingurite de cimbrisor uscat
250 ml lapte
40 g unt
piper macinat
nucsoara rasa
Preparare:
- Se spala cartofii, se curata si se taie in doua sau patru, in functie de marime. Se pun cartofii intr-o oala, se sareaza, se acopera cu apa si se fierb 25-30 minute.
- Intre timp se curata ceapa si se taie in cubulete medii. Se caleste ceapa intr-o tigaie de teflon, in uleiul de masline. Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga. Se adauga cimbrisorul.
- Se incinge laptele cu untul. Se strecoara cartofii, iar cat sunt fierbinti se paseaza cu o paleta sau cu o furculita. Se adauga treptat laptele cu unt, pana cand se obtine un piure usor si pufos. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
- In final se adauga in piure ceapa calita. Se poate servi ca garnitura alaturi de preparate din carne, pasare, carnati, peste sau legume.
No comments:
Post a Comment