Piure mediteranean de cartofi

Timp de preparare:40 minute


PENTRU 4 PORTII:

1 Kg cartofi de fiert, sare

1 ceapa mare
1 lingura de ulei de masline
3 catei de usturoi
2 lingurite de cimbrisor uscat
250 ml lapte
40 g unt
piper macinat
nucsoara rasa


Preparare:
  • Se spala cartofii, se curata si se taie in doua sau patru, in functie de marime. Se pun cartofii intr-o oala, se sareaza, se acopera cu apa si se fierb 25-30 minute.
  • Intre timp se curata ceapa si se taie in cubulete medii. Se caleste ceapa intr-o tigaie de teflon, in uleiul de masline. Se curata usturoiul, se piseaza si se adauga. Se adauga cimbrisorul.
  • Se incinge laptele cu untul. Se strecoara cartofii, iar cat sunt fierbinti se paseaza cu o paleta sau cu o furculita. Se adauga treptat laptele cu unt, pana cand se obtine un piure usor si pufos. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
  • In final se adauga in piure ceapa calita. Se poate servi ca garnitura alaturi de preparate din carne, pasare, carnati, peste sau legume.

No comments:

Post a Comment