PENTRU 4 PORTII:
250 g paste tubulare scurte
1 ceapa mare
1 catel de usturoi
sare, 2 linguri ulei
250g carne tocata de vita
3 linguri pasta de tomate
1 lingura boia
1/2 cub de supa de carne dizolvat in 120 ml apa
150 ml smantana
1/2 legatura marar
Preparare:
- Se fierb pastele al dente, intr-o cantitate suficienta de apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se strecoara, se cladesc cu apa rece si se scurg. Se toarna intr-un vas si se amesteca cu 1 lingura de ulei.
- Se curata usturoiul si ceapa, se toaca marunt si se calesc in uleiul ramas, la foc mic pana devin sticloase.
- Se adauga carnea tocata , apo se prajeste la foc puternic, amestecand continuu, pana carnea se schimba la culoare. Se adauga pasta de tomata si boia si totul se mai fierbe un minut.
- Se adauga supa de carne si smantana se da in clocot. Se adauga pastele, se amesteca si se da din nou in clocot.
- Se spala mararul si se zvanta, iar frunzele se toaca grosier, apoi se presara peste pastele cu carne tocata si se serveste imediat.
No comments:
Post a Comment