Coacere: 20 minute
PENTRU 12 BUCATI:
150 g stafide
300g faina
75 g zahar, 1 lingurita praf de copt
1 lingurita coaja de lamaie
2 picaturi esenta de rom sau vanilie
1 praf de sare, 1 ou mare
250 ml lapte
50 ml smantana
unt pentru ungerea formei
Preparare:
- Se preincalzeste cuptorul la 200 C.
- Se amesteca faina cu zaharul, praful de copt, coaja de lamaie, esenta de rom sau vanilie si sarea. Se bate bine oul cu laptele si se adauga peste faina. Se framanta bine aluatul cu mixerul electric, cu paletele pentru aluat.
- Se unge forma de priose cu unt, iar fiecare cavitate se umple pana la 2/3 cu aluat. Se pun deasupra stafidele. Se baga in cuptorul fierbinte si se coace aproximativ 20 minute, pana ce suprafata devine maronie-deschisa.
- Se scoate tava din cuptor, se lasa 5 minute, apoi se scot briosele din aceasta. Briosele se servesc calde sau se lasa la racit.
No comments:
Post a Comment