Crema de iaurt cu fructe

Timp de preparare:60 minute

PENTRU 4 PORTII:


200 g fructe de sezon: visine, cirese, zmeura, capsune, etc.
50 g ciocolata de menaj
300 ml iaurt
2 albusuri proaspete
40 g zahar praf
1 lingurita zahar vanilat
frunze de menta


Preparare:

  • Se scot samburii, coditele si frunzulitele fructelor, inainte de aceasta operatiune se spala bine, dupa care se mixeaza pana se obtine un piure fin.
  • Topiti ciocolata pe baie de aburi si turnati intr-o tava 4 discuri de ciocolata pe hartie de copt unsa sau presarata cu faina.
  • Amestecand iaurtul cu fructele mixate si cu albusurile batute spuma cu zaharul, turnati amestecul in 4 boluri.
  • Puneti deasupra fiecarui bol cate un disc de ciocolata si ornati cu fructele pastrate intregi si cu frunze de menta.

No comments:

Post a Comment