PENTRU 4 PORTII:
300 g orez cu bobul lung
sare, 1 ceapa mare
1 catel de usturoi
2 tije de telina
1 ardei gras verde
2 rosii, 2 linguri ulei de masline
piper macinat
100 ml smantana
125 ml supa de legume din 1/2 cub condiment
Preparare:
- Se pune orezul intr-o oala cu o cantitate dubla de apa, se sareaza si se fierbe acoperit la foc mic, timp de aproximativ 15 minute, pana se moaie usor.
- Intre timp se curata ceapa, se taie initial in patru, apoi in fasii inguste.
- Se curata si se toaca usturoiul. Se curata telina, se spala si se taie in rondele subtiri. Se curata ardeiul, se spala apoi se taie in fasii inguste. Se spala rosiile, se taie in opt si li se scoate cotorul.
- Intr-o tigaie de teflon se calesc ceapa, usturoiul, telina si ardeiul, la foc mic, amestecand continuu, timp de aproximativ 5 minute.
- Se adauga rosia, smantana si supa de legume, apoi se acopera si se fierbe la foc mic 3-5 minute, pana se moaie usor. Se adauga orezul fiert, se condimenteaza cu sare si piper si se serveste imediat, direct in tigaie.
No comments:
Post a Comment