Paste Bologneze

Timp de preparare:60 minute



PENTRU 4 PORTII:
1 ceapa
1 catel usturoi
1 morcov
1 telina
250 g rosii
4 linguri ulei
300 g carne de vita (tocata)
½ lingurita boia dulce
Busuioc proaspat sau 1 lingurita uscat
150 ml apa + condiment pentru supa
2 linguri pasta de tomate
50 ml vin rosu
400 g paste
Parmesan
Sare, piper

Preparare: 
  • Legumele se curata si se toaca in cubulete. Rosiile oparite se curata de coaja, se taie in patru si se scoate cotorul.
  • Intr-un vas mare se incinge uleiul si se calesc legumele cu execptia rosiilor. Se adauga carnea , se prajeste si se condimenteaza.  
  • Se adauga apa si cubul condiment, apoi rosiile si pasta de rosii. Se fierbe la foc mic 45 de minute. La final se aduga vinul si se mai lasa la fier inca 10 minute. 
  • Pastele se fierb separat in 4 litri apa cu sare. Dupa fierbere acestea se scurg, se aseaza pe farfurie, peste se toarna sosul si se presara parmezanul ras.

No comments:

Post a Comment