PENTRU 4 PORTII:
4 cartofi mari(de fiert)
1/2 pui fiert, 150 ml smantana
50 g maioneza
1 lingurita de mustar iute
1 lingurita pasta de tomate
100 g cascaval ras
sare, piper alb macinat
1 conserva de rosii(400g)
1 varf de cutit praf chilli
1 lingurita ulei de masline
cateva fire de patrunjel proaspat
4 folii aluminiu
Preparare:
- Se preincalzeste cuptorul la 200 C . Se spala bine cartofii sub un jet de apa, se inteapa cu o furculita si se impacheteaza cate unul in folie de aluminiu. Se baga in cuptorul fierbinte timp de 50 de minute apoi se scot si se lasa la racit.
- Se scoate pielea de pui si se dezoseaza, iar carnea se taie in cubulete. Se taie cartofii in doua pe lungime si li se scobeste interiorul lasant o coaja de 1 cm. Se amesteca 100 ml smantana cu maioneza, mustarul si pasta de tomate. Se adauga cubulete de carne, jumatate din miezul de cartof scos si cascavalul, apoi se condimenteaza cu sare si piper.
- Se umplu jumatatile de cartofi cu amestecul de carne, se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se baga la cuptorul fierbinte si se coace 20 minute.
- Se sfarama cu o furculita rosiile din conserva, se adauga praful de chilli si uleiul, apoi se sareaza. Se spala patrunjelul, iar frunzele se toaca grosier. Pe fiecare jumatate de cartof se aseaza cate o lingurita de smantana, sos de rosii si patrunjel. Se serveste imediat iar sosul de rosii rapas se serveste separat in boluri mici.
No comments:
Post a Comment