PENTRU 4 PORTII:
800 g cartofi(nu de fiert)
3 cepe mari
2 catei usturoi
1 lingura de faina
250ml bere bruna
sare, piper macinat,boia
100 g cascaval
unt pentru ungerea vasului
Preparare:
- Se spala bine cartofii si se fierb in apa cu sare, timp de 15-20 minute pana se moaie usor. Se scurge apa si se lasa putin la racit
- Intre timp se preincalzeste cuptorul la 200 C. Se curata ceapa si se taie in rondele. Se curata si se toaca marunt usturoiul. Se calesc ceapa si usturoiul in unt, intr-o tigaie, pana se moaie, apoi se presara faina si se prajeste cateva minute, amestecand continuu. Se adauga berea si se mai fierbe 5 minute, amestecand. Se condimenteaza cu sare, piper.
- Se unge cu unt vasul termorezistent. Se curata cartofii, apoi se taie felii groase de aproximativ 1 cm. Se aseaza in vasul termorezistent, se intinte deasupra ceapa si usturoiul si se presara cascaval.
- Se baga in cuptorul fierbinte si se coace aproximativ 30 de minute, pana cand se topeste si se rumeneste usor cacavalul. Se presara deasupra boia si se serveste.
No comments:
Post a Comment