Ardei umpluti cu orez

12 ardei, 2 cepe, 1 ceasca de orez, 2 linguri de ulei, verdeata, sare, piper. Pentru sos: 4 rosii, 1 ceapa, 1 lingura de ulei, 1 lingurita de fain, 1 lingurita de zahar,sare.


        Se spala ardeii, se scoate capacul in jurul coditei. Se prajeste in ulei ceapa taiata marunt, se poate adauga si un morcov ras pe razatoarea mica. Se adauga orezul si cand incepe sa se ingalbeneasca se stinge cu apa. Se tine cateva minute pe foc sa infloreasca(incepe sa se umfle). Apoi se da la o parte se adauga verdeata tocata, sare si piper. Se umplu ardeii. Se aseaza in cratita si inainte de a turna sosul se lasa se rumeneasca putin in ulei intorcandu-i pe o parte si pe alta. Sosul se face dintr-o lingura de ulei in care s-a prajit ceapa tocata, rosiile, faina, zaharul si sarea. Se toarna sosul de rosii si se da la cuptor.
Se servesc reci!

No comments:

Post a Comment